torsdag den 18. september 2008
Referat fra læseklub hos Louise i Holstebro søndag d. 14. september 2008
Tilstede: Birgitte, Inger, Nini, Tanja (og Selma), Lisbeth (og Mads), Marie, Stine, Sussi og Louise.

Stine:
"Sort som Ravnen" af Ann Cleeves.

Sussi:
"Across the nightingale floor" af Lian Hearn.

Birgitte:
"Den store numsebog" af Majbrith Andersen, ill. Jesper Deleuran.

Birgitte:
Skrivestil:
Historie:
"Juego del Ángel" (Englens leg) af Carlos Ruiz Zafón.

Nini:
"Elleve minutter" af Paulo Coelho.

Lisbeth:
"Det går an" af C. J. L. Almqvist.

Marie:
"Et ensomt menneskes bibel" af Xingjian Gao.

Louise:
"Sarahs Nøgle" af Tatiana de Rosnay.

Tanja:
"Skumringstimen" af Johan Theorin.
En lille dreng forsvinder sporløst fra et lille samfund. På trods af en massiv efterforskning finder man ham aldrig. Det smadrer naturligvis moderens liv fuldstændigt. Hun ender som langtidssygemeldt alkoholiker - og lever i håbet om, en dag at høre nyt om hendes dreng.
Tyve år senere får hun et opkald fra sin far, der bor på plejehjem. Han har modtaget en barnesandal med posten - en sandal, der uden tvivl har tilhørt hans barnebarn. Bedstefaderen og et par af hans venner tager sagen op igen - og finder nye spor... Drengens mor rejser "hjem" - dels for at deltage, men også for at finde fred.

Sideløbende hører man historien om Niels Kant, en tidligere ø-boer, der har adskillige menneskeliv på samvittigheden, og der bliver sat spørgsmålstegn ved, om han kan have haft forbindelse til den lille drengs forsvinden - på trods af, at man faktisk har begravet ham på kirkegården...

En rigtig god krimi i den "uhyggelige" afdeling.

Tanja og Inger havde også bøger med, men nåede ikke at fortælle om dem. Inger var småsyg og måtte køre hjem og Selma blev lidt utilfreds, så Tanja kørte også hjem lidt tidligere.


1 Comments:

Blogger Marie Fredborg said...

Vi er egentlig ret gavmilde med vores "stjerner", ikk? Men det må være fordi, vores bibliotekariske fornemmelse for bøger altid leder os til at tage gode værker ned fra hylderne. Vi kan bare mærke på dem på forhånd at de er gode :o) Fedt med differentierede "stjerner" til skrivestil og handling.

Send en kommentar

<< Home

footer