søndag den 22. juli 2007
Referat fra læseklub hos Tanja i Herning søndag d. 31. juli 2005
Tilstede: Stine, Louise, Inger, Lisbeth og Tanja

Stine:
Skammerens datter af Lene Kaaberbøl
Fantasy. Børnebog (til Louises store glæde). Skammeren kan se ind i mennesker og se deres dårlige samvittighed og onde gerninger. Pigen Dina har arvet denne evne og bliver derfor blandet ind i en bloddryppende sag. God bog, godt sprog, fantasifuld og gribende historie, der kan fange både børn og voksne.

Louise:
Zambesi af Søren Jessen
Roman. Med caféen Zambesi som stedet hvor skæbnerne krydses, fortælles i fabulerende, lettere surrealistiske billeder om nogle mennesker og deres sære liv. Eksempelvis handler en af historierne om en ensom kvinde, der arbejder med kosmetik. Langsomt begynder hendes hud (bogstavelig talt) at krakelere, og det viser sig at hun er TOM indeni! Hun forsøger på alle tænkelige måder at lappe sig selv – bl.a. med polyfilla; men det lykkedes ikke. God, sjov, men også meget dyster bog. Målgruppe: velegnet til eks. opgaveskrivning i gymnasiet ol. Let at læse samtidig med at der er meget at fortolke på.

Inger:
Sultekunsterinde af Lotte Inuk
Ungdomsroman. Selvbiografisk. Da Charlotta flytter til Grønland sidst i 1970'erne får hun det svært, både med sig selv og sin plads i samfundet. Anoreksien bliver den farlige udvej. Godt skrevet. God beskrivelse af nervøs spisevægring. Tydeligt at forfatteren ved hvad hun taler om. Gråzone - bogen henvender sig lige så meget til voksne som til børn. Den kræver, at man er en habil læser; men pga. emnet vil den mange steder være placeret blandt ungdomsbøgerne.

Dårlig opførsel af Isabel Wolf
Roman. Miranda Sweet er dyrepsykolog, men har ikke samme tag på mænd som på dyr. Hun er lige blevet svigtet og har desuden et uforløst traume fra sin pure ungdom, hvor hun utilsigtet har skadet en ung mand alvorligt. God. Underholdende. Tilhører kategorien med ”Bridget Jones lignende bøger”, men kommer med en ny vinkel på genren. F.eks. er hovedpersonen ikke kikset :o)

Lisbeth:
Et liv på kanten af B.S. Christiansen
Selvbiografi. Bogen giver stof til eftertanke i forhold til, hvordan man selv ville reagere i pressede situationer. Forfatteren har en holdning til alt, og der er flere elementer i den, man selv kan bruge eksempelvis i samarbejdssituationer, med hensyn til børneopdragelse osv. Det er en meget personlig beretning, der går tæt på. Eks. om forfatterens to skilsmisser. Godt skrevet. Mange detaljer om eks. fly. Målgruppe: Både mænd og kvinder.

Tanja:
Mine hemmeligheder af Sophie Kinsella
Roman. På en turbulent flyvetur får Emma afsløret sine inderste hemmeligheder til sidemanden. Og han viser sig at være firmaets amerikanske chef! Heldigvis har han humor, uheldigvis forelsker Emma sig i ham. God let tilgængelig ferielæsning. Sprog og humor er meget lig ”Shopaholic-bøgerne” – man bliver nødt til at grine højt mange gange undervejs :o)

Næste møde afholdes af Lisbeth.

Opgave til næste gang: Hvad står S´et for i B.S. Christiansen???

Venlig hilsen Tanja



footer