torsdag den 7. juni 2007
Referat fra læseklub hos Sussi i Herning søndag d. 19 septemer 2004
Tilstede: Sussi, Marie, Louise, Stine, Susanne. Eftermiddagen blev indledt i Sussi's hyggelige stue med hjemmebagt pæretærte og te. Herefter gik den mere faglige del af eftermiddagen i gang.

Marie indledte med at præsentere "Wives & Daughters" af Elizabeth Gaskell. Bogen anbefales til piger/kvinder der elsker romantik a'la Jane Austen, den er dog mere dyster end Austen. Vær desuden opmærksom på, at sidste kapitel mangler, idet forfatteren døde inden hun nåede at skrive bogen færdig, man må således selv tænke sig til en romantisk afslutning. Bogen er desuden filmatiseret til de der skulle være interesseret. Andre forfattere og værker der kan nævnes i samme stil er bl.a. George Eliot's Middlemarch samt værker af søstrene Bronté.

Herefter præsentere undertegnede "Krig & Fred" af Lev Tolstoj. det er en laaang roman for folk som er historie interesseret og som elsker klassikere. Bogen handler om 3 russiske adelsfamilier under krigene mellem Rusland og Frankrig med Napoleon i spidsen.

Louise præsenterede dernæst "Drageløberen" af Khaled Hosseini. Det er en afghansk bog om to drenges venskab. Det er en barsk, men spændende bog. Den kan læses af mange, og anbefales til de der ønsker at læse en god historie. Louise præsenterede også "Rachel's Ferie" af Mariann Keyes, den handler om en ung kvinde der tager stoffer uden at mene hun har et problem, hun overtales dog af familien til at tage på afvending. Bogen kan placeres i samme kategori som "Bridget Jones Dagbog" samt "Nynnes Dagbog" og anbefales mest til unge kvinder. Til samme type læser kan Shiela O'Flannigan "Elsker, Elsker Ikke" evt. også anbefales, det er ikke en fantastisk bog, men OK. til ferie-læsning.

Stine præsentere "Buddenbrooks - En Families Forfald" af Thomas Mann. Den handler om en handelsfamilie i Lübeck. Bogen er for de der er interesseret i at læse litterære klassikere og for de som er interesseret i historie. Bogen kan desuden have interesse hvis man kender til selve Lübeck, idet den foregår her.

Sussi præsentere "Freja - Sagaen Om Valhal" af Johanne Hildebrandt. Bogen handler om de nordiske guder som mennesker, dvs. før de blev til myter og guder. Der er især fokus på det kvinde/præstinde samfund som Freja vokser op i og modsætningen til det udefrakomne mandesamfund (Tor og Odin). Bogen indeholder overnaturlige elementer og kærlighed, og kan nok fortrinsvis anbefales til kvinder. Evt. kvinder der har læst "Hulebjørnens Klan". En bog i samme stil er "The Mists of Avalon" på dansk hedder den sandsynligvis "Tågerne fra Avalon" den har også overnaturlige elementer og handler om præsinder i Kong Arthurs verden.

Herudover var der også en livlig snak om "Femi-krimier". I den kategori blev Lisa Marklund nævnt med bl.a. "Nedtælling". Andre der blev nævnt var Sara Blædel med "Grøn Støv" samt Elsebeth Egholm og Anne Holt.

Endelig kan faglitteraturbogen "Af læsningens historie" af Alberto Manguel på det varmeste anbefales til læseinteresserede bibliotekarer eller andre bibliofile.

Til slut (efter en lang diskussion om hvilke dagligvare-forretninger var de bedste) blev det vedtaget at Marie er vært ved næste bog-klubmøde i Århus om ca. 1½ måned. Marie spiller ud med en dato.

Med venlig hilsen Susanne



footer