onsdag den 6. april 2011
Referat fra læseklub hos Sussi lørdag d. 2. april 2011
Tilstede: Sussi, Louise og Monica

Louise:
"Blafferens galakseguide" af Douglas Adams
1. bog af "Den komplette guide til galaksen"

Monica:
"Giganternes fald" af Ken Follett

Sussi:
"Sumobrødre" af Morten Ramsland



11 Comments:

Blogger Louise said...

Sussi og Monica snakkede så positivt om lydbøger. Så nu har jeg lånt Giganternes fald på Netlydbog. Jeg har ikke hørt så meget endnu men nøj, den er god.

Blogger Birgitte said...

Jeg elsker lydbøger! Men lige nu er det desværre kinesiske øvelsestekster, der ligger på min Ipod :-( Hver gang jeg er ude med barnevognen, hører jeg sådan noget a la "Shifu, mai zhang piao, dao dong wu yuan duo shao qian?" "Hr. chauffør, hvad koster det at komme til zoologisk have?" - min lærer siger, at han kan høre, hvis vi ikke har lyttet til teksterne ret mange gange, så de går i ring, i ring, i ring...

Blogger Birgitte said...

PS: Giganternes fald står i reolen (som lydbog) og venter på at jeg får tid. Bør jeg læse/høre Jordens søjler først?

Blogger Louise said...

Jeg har det lidt svært med lydbøger. Jeg kan ikke helt koncentrere mig og jeg kommer nemt til at dagdrømme. Efter et stykke tid tænker jeg "Gud, var der ikke nogen, der sagde noget" men så har jeg mistet lidt af historien. Jeg kan nemmere lukke verden ude og forsvinde ind i en fysisk bog.

Giganternes fald er min første Follett bog, men jeg vil også gerne læse Jordens søjler.

Blogger Monica said...

Herfra kan jeg også kun give de bedste anbefalinger til såvel Jordens søjler som Giganternes fald - virkelig to fantastiske bøger! De er helt forskellige, Jordens søjler foregår i middelalderen og Giganternes fald frem til lidt efter 1. verdens krig, så det er hip som hap, hvilken man læser først.

Birgitte, flot du får lyttet til dine kinesiske øvelser, selvom det nok godt kan være fristende at lytte til en lydbog i stedet :o)

Blogger Stine said...

Giganternes Fald er også kommet på min Must Read liste. På Gladsaxe Bibliotekerne er der over 70 reserveringer på den, måske jeg i stedet skulle prøve netlydbog-udgaven som Louise - men jeg foretrækker nu papirversionen (ellers kunne jeg også overtales til at læse bogen på en Ipad, hvis nogen skulle få lyst til at give mig sådan en...)

Blogger Louise said...

Jeg vil da lige give en update på mit lydbogsforsøg. Jeg lyttede og lyttede i lang tid. Frygtelig lang tid syntes jeg, for det gik så langsomt!
Så købte jeg bogen og fandt ud af at jeg ved 6 timers lyt kun var nået til side 200. Lydbogen blev gemt væk og de sidste godt 700 sider blev læst i påskedagene.
Konklusionen må være, at lydbøger ikke fungerer for mig. Jeg er for utålmodig og får mere ud af læse.

Hvad angår historien er jeg helt enig med Monica. Jeg synes også, den er meget god og glæder mig til at LÆSE den næste :-)

Blogger Birgitte said...

Gid jeg var lige så hurtig til at læse som dig, Louise! Jeg synes lydbøger går ok hurtigt ;-) Ja ja, det er måske derfor, at jeg ikke får læst lige så mange bøger som Michael Krarup - tjek hans blog, den er ret god og opdateres hver anden, tredje, fjerde dag.

Blogger Monica said...

Glad for at høre du også kunne lide bogen Louise :o) Det der med at lytte er tilsyneladende et spørgsmål om smag og behag. Hvis det er en god oplæser synes jeg også, det for det meste går i et ok tempo. Og jeg ved også bare, at det vil tage mig laaaang tid at få læst 1000 sider! Så jeg kan høre en lydbog hurtigere, end jeg kan læse en bog, fordi jeg kan kombinere lydbogen med jeg laver noget andet imens.

Blogger Louise said...

Fandt lige ud af at det næste bind i serien først kommer til januar. Og efter det går der igen et år inden 3. bind bliver udgivet. Ihh, jeg glæder mig :-)

Blogger Monica said...

Ja, ærgerligt at vi skal vente så længe på en fortsættelse. Jeg vil også vente spændt :-)

Send en kommentar

<< Home

footer